Google+ Followers

luni, 16 martie 2015

O lume condusă de Anormali mi-aș dori!

Dacă te simți un pic mai deștept decât cei din jurul tău, sau doar cu doi centimetri cu capul mai sus, prefă-te! Prefă-te că ești ca toți, că știi să faci doar un lucru și nici pe ăla nu ești sigură! Așa vei fi în siguranță și mai mult, te vor ajuta, aprecia și încuraja! Pentru că ești de-a lor! Dacă insiști că ești 'altfel', te vor descompune precum ADN'ul găsit pe alte planete, pentru a-ți găsi 'mutația'. A fi special e cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla. Și dacă ești și femeie și specială la un loc, e bai. Îți vor găsi 'stăpân' și în cel mai civilizat mod, te vor arde pe rug: un rug al 'normalității' și al suficienței! 
Iar dacă ești femeie, intri în tiparele de frumusețe din reviste și rămâi în vreun fel specială, la un loc, cere-ți repede scuze, zi că te-au ținut părinții în frig când erai mică, sau că ai o boală autoimună cu efecte de perfecțiune și asigură-i că nu vei folosi nimic din astea împotriva lor. Nu te vor crede! Dar se vor îngrămădi în jurul tău, cu vorbe prietenoase, pregătindu-te să te țină confortabil în 'normalitatea' lor și spunându-ți 'nu se poate' tot la următorul punct al frazei. Pardon, al propoziției, pentru că ei nu te vor lăsa să vorbești mult. Căci vorbele tale sunt neînțelesuri pentru lumea lor mică, fără fond, dar în formă de muzee ce ocupă spații destinate bisericilor sau de biblioteci care le induc claustrofobia. Și când vei încerca să ieși din Normal, normalul îți va spune că nu se cade și îți va bate două cuie-n talpă spunând către alții: "Da' nu-i Normal, domne'!"

Normalii nu cred că te poți descurca pe picioarele tale! Ei cred că Normal e să-i respecți pe alții și totodată și handicapul lor: ei nu pot să trăiască pe picioarele lor, cu ideile lor, arhitecturându-și lumea lor și având visele lor! Iar tu, cea care vrei să faci valuri, cea care speri să schimbi lumea, aia care nu are nevoie de modele pentru că s-a raportat la sine în viitor, vei fi închisă la balamuc! Și hulită în drumul spre sedare! 
Dacă te crezi specială, bucură-te tu de tine, în intimitatea vieții tale! Nu lăsa să transpară câtuși de puțin deosebirea ta și nu învăța pe nimeni nimic! Oamenii nu îl urmează pe cel care zice că a găsit un drum, de teamă să nu trebuiască să îi mulțumească după! Și mai ales, cu teama de a-i recunoaște 'specialul', 'ineditul', 'strălucirea'! Normalilor nu le plac reclamele, dar le urmează! Nu se uită la televizor, dar știu tot ce-i acolo. Și dacă zic că nu știu, e ca să nu crezi tu că știu. Normalii fac concurs de 'care-ajunge primul' fără a fi interesați de vreo miză! Și nu, în general ei nu sunt de părere că 'drumul' e mai frumos decât 'destinația'! Ei au o părere despre tot ce există, a existat și nu, nu poate exista decât după ce 'normalitatea' lor digeră.
Normalul nu-ți va da Like, dar ți-ar da Follow, dac-ar putea să nu îl vadă nimeni! Va încerca să te imite, cu gândul că lui îi va ieși Normal și fii sigur că are șanse să devină cap de afiș la un eveniment de mare ștaif, tot de Normali! Pentru că a fi Normal se vinde bine și umple săli, deși el ar plăti în aur 'anormalitatea' ta! 
Și dacă încă te simți specială, dacă-ți bate inima cu 2 bătăi/minut mai repede decăt a Normalului, dacă ai cea mai mică șansă să te ducă capul și să mai și faci să fii fericită și să te bucuri de toate care ți le scoate viața-n cale, de-oi mai putea face și mai multe-n mai puțin timp decât Normalul și ai ideea asta fixă că Raiul e deja în stânga și în dreapta ta, ei bine, mă așez confortabil și abia aștept să te urmăresc, Anormalo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu