luni, 13 octombrie 2014

Nu sunt perfecționistă! Sunt sufletistă!

Acum ceva vreme, o doamnă își declara admiratia fata de mine crezându-mă perfecționistă! I se părea că aspiram la perfecțiunea rezultatului muncii pe care o întreprindeam atunci. Am contrazis-o politicos. Nu sunt perfecționistă! Ba mai mult, nu găsesc nicio noimă in a face lucruri pe care... nu am chef sa le fac și nu au o motivație în sufletul meu! 
Nu-mi plac regulile, nu cred in standardizare, ignor tot ce e cu 'trebuie', nu-mi place moda tocmai pentru ca e 'la moda' si orice imi scade gradul de confort si bucurie, resping!
Ma îndoiesc să mai fi scris vreodată un articol cu atâtea negații, dar azi e ziua aia din an - când nu merge cu vorba bună! :)

Pentru mine, un lucru bine făcut e ăla făcut cu suflet și din suflet! E acel lucru pentru care am motivația fericirii, chiar dacă nimeni în lume nu înțelege intenția mea sau unde vreau să ajung! 
Am convingerea că sunt sufletistă pentru că refuz:
- Moda! Putin îmi pasă de culorile anului și ultimele tendințe în șuvițe! Și dacă rădăcinile mele vor crește inestetic, e pentru că felul în care mă văd se încadrează în estetica pe care eu o agreez! Îmi iubesc feminitatea! Și tot ce îmi respectă această valoare, merge a fi purtat! De-asta iubesc moda anilor '20 și nimic nu mă poate convinge să am mai mult de 3 perechi de pantaloni în dulap! 
- Impunerile sociale! N-o să mă vezi în cârdașie cu oameni cu valori materiale dar lipsiți de valoare, în prietenii de fațadă sau în discuții fără sens! Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am învățat de la tata că am dreptul să resping prostia, ipocrizenia și răutatea, iar de la mama, diplomația! Deci n-o să fiu nepoliticoasă, dar dacă nu mai primești niciun semn de la mine, caută în DEX cuvintele de mai sus!
- Lipsa de sens! Cunoscută pentru unii cu denumirea de 'stil', la care eu spun simplu: țopârlănie! Țopârlănia o vezi la cei care își pun zvarovski pe lesa câinelui, neînțelegând că aia-i doar o sticlă, șlefuită de o firmă! Manopera șlefuirii e de două ori mai valoroasă decât 'piatra' în sine! Recunoști țopârlănia la cei care își pun în casă 'ăl mai scump tapet, dar își bat copilul dacă pun mâna murdară pe el! Și fiecare TU care prețuiești bolnăvicios un obiect, pentru mine ești un țopârlan! Oricine nu cunoaște minim 3 scriitori contemporani și nu știe cine a compus 'Anotimpurile', intră tot acolo! 
- 'Luxul'! Să ne înțelegem: îmi plac hotelurile de 5 stele și visez la alea de 7! Dar pentru mine, ăsta nu e lux! Se numește 'escapadă din realitatea mea'! Luxul este să fiu îmbrăcată în ce îmi place și să mă simt bine unde sunt, să mănânc mâncarea preferată și să beau roze! Am mai multe amintiri memorabile din concediile ieftine, decât din alea scumpe! Mi-aș dori să colind lumea ca să-i rețin capitalele în mod firesc, nu să dau check-in într-o cameră de hotel supra-realist-stelată!
- Sclavia! Chiar și în ziua de astăzi, oamenii mai practică sclavia! Și au legiferat-o cum au putut mai bine! I-au zis contract de muncă, leasing sau împrumut bancar! Am refuzat să fiu angajată pentru că nu am întâlnit persoana care să mă asigure de un contract reciproc avantajos! Dar mi-am promis că voi deveni un antreprenor care îi va mobiliza pe cei din jur să își creeze 'jocul' potrivit lor! În 'jocul' pe care eu l-am inventat oamenii sunt egali și fiecare jucător a învățat de la mine  ceva ce la rândul meu am învățat: STAREA NATURALĂ A OMULUI NU ESTE MUNCA! Decât pentru cei nefericiți! Dar aceștia nu intră în aria mea de interes! 

Așadar, în viața mea lucrurile se întâmplă cu sensul pe care eu îl dau, un sens venit din sufletul, experiența mea de viață și valorile mele!
Iar dacă o să spui vreodată că nu mă înțelegi, e pentru că nu ai cum: sufletele noastre au experiențe diferite! 
Dacă nu o să mă aprobi, e pentru că nu ești tu cel care trebuie să o facă! 
Și dacă o să vezi diferența dintre noi și vei renunța la prietenia ta, e pentru că ți-ai făcut treaba și m-ai învățat ce aveam de învățat și-anume, că SUNT SUFLETISTĂ, nu perfecționistă!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu