luni, 22 decembrie 2014

Exerciții de fericire

Fericirea te tine departe de decorațiuni scumpe in Decembrie si te 'decorează' cu vorbe bune, liniste si voie buna. Te îndeamnă sa pui sub brad un pled călduț, sa te asezi la picioarele lui si sa îți bucuri plămânii de mirosul pe care, generos, l-a adus in casa ta! Oamenii care luptă împotriva tăierii brazilor de Crăciun văd mai greu abundența din viata lor si deci, si din natura. Dar tu esti fericit ca bradul e împodobit cu globurile strălucitoare care iti amintesc de copilăria ta. Fericirea te lasă să știi că deja ai tot ce ți-ai dorit și tot ce-ți mai dorești e pe cale să se întâmple. Îți aprinde lumina în ochi și îți tine sufletul treaz, astfel încât miracolele pe care le trăiești, să le faci posibile și altora! 
Fericirea te împiedica sa te plângi de trafic si aglomerația orașului. Tu vezi doar alți oameni care vor ca tine: sa ofere cadouri frumoase și să se bucure de belșugUl Craciunului. Si te bucuri ca nu esti singura care zâmbește pe trecerea de pietoni celui supărat că așteaptă grăbit!
Fericirea te face sa zambesti când un cuplu în vârstă decide să împartă un capuccino pentru că pensia nu-l îngăduie si pe-al doilea. Si te bucuri ca esti in Starbucks, pentru că o dată ce le oferi a doua ceașcă, le dai masa ta, pentru a se bucura de atmosfera. Si ei iti zâmbesc timid si sunt fericiti ca cineva le-a observat fericirea.

Fericirea are gust de bomboane mentolate, miroase a parfum rar si poartă priviri în care te regăsești și poți să respiri, sigură doar pe clipa asta și fără nicio grijă față de ce urmează. E la fel de incertă ca și certitudinea răsăritului și durează cât zborul unui fluture. Fericirea e în îmbrățișarea lui și în liniștea cuvintelor sunt tot aici. E în dorința ta de a-l ierta și în convingerea că îl iubești 'cu toate că'. Fericirea începe imediat ce ai înțeles că nu depinde de niciun el, ci doar de tine! Consideră că fericirea ți-a fost trimisă de Univers și el este băiatul de la DHL, care o livrează! Aici incepe fericirea: când te decizi că tot ce ai nevoie este în 'pachetul' cu care ai venit deja! 

Fericirea ia forma unor mânuțe mici, care îți mângâie fața dimineata cu atâta iubire încât pierzi sensul declarației 'tu ești motivul meu!'.
E impregnată cu griji care se risipesc in fiecare acum si poartă răspunsuri pe care le găsești mai întortochiate ca întrebările lor.
Fericirea e în cearcănele pe care le-ai adunat in ultimele luni, e atunci când ai preferat sa spui ca in fiecare zi e miercuri, ca să nu te mai încurci în duminicile lucrate, săptămână după săptămână. Fericire e cand spui ca tu te joci de-a biroul, ca atunci când erai mică, doar pentru amuzamentul unor ochi micuți, măriți de admirație. Și e atunci când ești odihnit, chiar dacă corpul tău ar zice altceva, când te simți bogat, deși îți ia 10 minute sa iti numeri toti banii si sa spui ca ai timp și când abia apuci să mănânci până seara. 
Fericirea te face să spui că Dumnezeu nu bate cu bota, ci bate cu frișcă, atunci când înainte de un eveniment important reusești să 'pictezi' toată sala cu un pulverizator de frișcă spart. Și te lasă să hohotești de râs, fără panica grabei, amuzată de replica unui om deștept: poate pe tine, luminoaso, te bate cu frișcă! ;) 
Fericirea e când oameni pe care îi Iubești îți spun la mulți ani într-un film care te face să plângi de fericire de fiecare dată când îl vezi; sau atunci când cei pe care îi ajuți spun 'Mulțumesc' și le vezi ochii umezi. Fericirea e modestă când cei din jur o aplaudă. E sinceră, când succesul ar fi la distanță unei minciuni, cumpătată în fața Necunoscutului și efervescentă între prieteni. Fericirea varsă pahare pe masă și râde cu gura până la urechi; trimite SMS-uri cu 'salutări coio**e', in loc de 'voioase' și înțelege că auto-correct'ul și-a făcut bine treaba: a detensionat niste relații oficiale! ;)
Fericirea poate să o ia de la capăt: mereu! 

Fericirea înțelege, iartă, crede, Iubește si... vindecă! În locuri goale vede că-i loc de plin și aduce plinul, fără a certa pe cineva pentru gol. Fericirea nu se plânge! Găsește soluții, repară și la - mai pune o linie pentru +. Fericirea nu are nimic de dovedit. E deja dovedită! Nu cere merite, pentru că a fost deja meritată! Se strigă în gura mare când ești tu cu tine, dar e camuflată în zâmbete și vorbe bune, pentru ceilalți. Fericirea se scrie corect gramatical și se citește în privirea celui care o poartă.

Fericirea nu e pentru toată lumea și nu oricine o poate 'gusta'. E pentru cei care o recunosc, o văd, o simt si mai ales, pentru cei care au decis s-o exerseze zi de zi, cu nevoia de a deveni campioni la sportul fericire. Pentru că simpla intenție de a fi fericit, te duce acolo! 
Fericirea se exersează în locul bârfei, a criticii, a lenii, a slăbiciunilor, a fricii și a invidiei. Se repetă zi de zi, fiind sigur că odată cu tine, cel pentru care spui că ți-ai da viața, va învăța sensul fericirii: copilul tău!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu