Google+ Followers

joi, 21 noiembrie 2013

Prefer deciziile proaste!

O sa spuneti ca bravez, dar prefer deciziile proaste, decat lipsa de actiune! Și până la urmă, ce înseamnă o decizie proastă?! Sau hai să îndulcim: neinspirata!  


Nu e nimic altceva decât lipsa unui rezultat așteptat!  Și calculează tu, acum, ce înseamnă lipsa deciziei? Așteptarea,  indignarea,  compromisul,  frustrarea, deznadejdea cu care NU iei nicio decizie. Rămâi acolo; absorbit de 'situație', compromis de ea, traind in iluzia ca intr-o zi, cumva, cineva, v-a schimba rostul lumii pentru tine! 
Prefer deciziile proaste, din cauza cărora regret, plâng,  mă răscolesc, mă cert,  mă resping, mă adun și găsesc cel mai scurt traseu de a ajunge la schimbarea dorită. Acele hotarari care ma scot din non-actiune si ma duc... undeva! De cele mai multe ori, spre fereastra care ma astepta deschisa, doar-doar, o sa reusesc sa ma arunc inspre viitor! Cel mai bun viitor posibil... 
Traim de mult (si bine!) in paradigma bine-rau. Ne frustram de presiunea noastra de a face lucrurile BINE! FOARTE BINE! EXCELENT! Asteptam o viata pentru partenerul perfect, job-ul ideal, casa mult visata... 

Ne asteptam ca cineva o sa schimbe ceva in societataea asta "de doi lei", in tara asta in care "nimeni nu face nimic"; ne dorim ca cineva sa DECIDA pentru noi, sa SCHIMBE pentru noi, sa TRANSFORME pentru noi! OK, nu instig la schimbarea lumii, nici la schimbarea societatii, sunt departe de a porni o revolutie!

Dar vad in jurul meu oameni care privesc admirativ la alti oameni mai "mici" decat ei, dar cu puterea de a lua decizii, nestaviliti de niciun barem! "Ce noroc are aia, cu sotul milionar!", "Ce bine o duce cutarel de cand si-a facut biznis!" si alte exemple de situatii in care oamenii prefera sa se scalde pentru a-si intari lipsa de actiune si de curaj! Diferenta intre cei admirati si admiratori... e doar de o decizie! :)
In definitiv, succes in business au doar aceia care cred ca il merita, cum parteneri perfecti au doar aceia care se iubesc pe ei insisi si nu concep ca merita decat... un partener perfect! Asadar, o vorba veche zice: aim to the sky, you can't miss it! :)
Ca sa nu privesc doar peste gard, ma uit de multe ori la mine, la presiunea pe care o manifest asupra-mi, de fiecare data cand ma "presez" sa iau cea mai buna decizie, intr-o situatie! Ghiciti ce?! Eu nu cred ca exista "cea mai buna decizie"! Adica: exista decizii inspirate, solubile, aplicabile, cum vreti voi sa le catalogam! Dar decizie buna, cea mai buna, mai putin buna sau proasta, nu exista! In definitiv, cine are acces la infinitul de viitoruri posibile, pentru a analiza impactul deciziei tale asupra domnului Timp?! In schimb, lipsa deciziei si a actiunii, nu fac decat sa te roada, sa te usuce, sa iti provoace raceli peste raceli (fanii medicinei germane stiu de ce!) si sa iti umple golurile cu alte goluri! 
"Oameni buni, e viata voastra - nu poate juca nimeni rolul principal!" imi vine sa strig uneori, catre altii! Catre mine, am facut-o de multe ori! 

Asa ca... ia decizii! Atunci, pe moment! In fiecare moment! In toate situatiile provocatoare, decide sa fii tu in rolul vietii tale! Asuma-ti emotiile si da, bazeaza-te pe intuitie, fler, instinct si ce mai simti tu ca pulseaza in tine, atunci cand nu ai pe ce sa te bazezi! Ia decizii AZI! 
Da-ti demisia AZI daca esti nefericit in locul ala de munca!
Incepe AZI afacerea pe care ti-ai dorit-o!
Spune-i AZI ca o/il iubesti! 
Fa AZI analizele pe care trebuia sa le faci de mult!

De ce nu maine? Pentru ca nu-ti va da nimeni ziua asta inapoi... Pentru ca, poate cel mai bun moment sa fi luat acea decizie ar fi fost acum o luna, acum 3 ani, iar al doilea cel mai bun moment e AZI! 

Da, uneori luam decizii proaste! Ne "incurcam" cu oamenii nepotriviti, mancam la 12 noaptea, traim situatii mai putin binecuvantate. Si nu voi spune ca toate greselile sunt lectii importante care ne invata mereu cate ceva! (Desi cred asta!) Voi spune doar ca actiunea este cea mai sigura cale ce te duce la fericire
Non-actiunea, vaicareala, moleseala, iti paralizeaza incet-incet gandirea, simturile, sufletul si iti iau puterea! Ramai doar cu forta de a te a respira zi de zi, de a avea senzatia ca traiesti si iluzia ca esti un suflet!

Daca ar fi sa schimb ceva in trecutul meu as schimba faptul ca m-am eschivat, mi-am cautat scuze si justificari pentru a nu lua o decizie! Ca am conceput sa imi sacrific o zi, sau poate un an, in starea mizerabila de nesiguranta, de aberare emotionala si mentala, pentru a ramane intr-un loc care nu ma lasa sa stralucesc! Nu as schimba nicio secunda deciziile luate! Dar as schimba starea de non-actiune, cu cea de actiune! 
Incepeti exercitiul asta, astazi! Frica va lua locul curiozitatii si banalitatea va fi inlocuita de incantarea de a-ti trai tu, viata ta! E absolut grozav... :)

Luati decizii! Pe cele care le simtiti potrivite... si daca cineva e suficient de curajos sa va intrebe de ce, raspundeti: PENTRU CA ASA AM VRUT EU! :)

Luati decizii!
AZI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu