sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Folosește-mă înțelept!

Dacă aș avea manual de întrebuințare ai găsi dovada faptului că eu cunosc cel mai bine Legea Cauzalității. Ai înțelege ușurința cu care pot porni incendii și construi Raiuri și m-ai asculta atunci când ți-aș spune că nu mă mai întorc, la fel cum o faci când spun că nu găsesc aer bun înafara ta. 
Iubitule, dacă ai înțelege că sunt mimul gesturilor tale, gândurilor, vorbelor și sentimentelor tale, m-ai folosi înțelept! M-ai programa ca de luni până marți să-ți fiu Ghid - găsitor de soluții și dezlegător de mistere, miercuri să aduc pacea peste noi, joi să-ți îmbrac cearcănele în mângâieri calde și vineri ți-ai  aminti că dorești să-ți fiu femme fatale și-atât! Dar sâmbăta mi-ai aduce înapoi furtunile și ți-ai aminti că ești singurul care îmi cunoaște gândurile negre. Duminica m-ai săruta hoțește și mi-ai spune că nimeni nu te face să râzi atât de repede. Iar eu aș chicoti mai departe, trăncănind cu exagerare niște întâmplări absolut normale!
Iubitul meu, tu potențezi libertatea, judecata, înțelegerea și patima mea. Eu sunt dragostea ta în exprimare liberă, necenzurată! Fericirea dimineților mele vorbește despre pasiunea nopților tale. Încrederea mea e desprinsă din îmbrățișările tale. Zâmbetul meu e încurajat de aplauzele tale și determinarea mea, e de la puterea cu care tu mă accepți! 
Iar dacă mă vei vrea doar ca pe-un accesoriu, o să învăț să mă potrivesc cu ce porți. Sau poate-o să mă vrei ca prietenă și eu voi ști să-ți înțeleg faptele și să-ți eliberez gândurile. Dacă mă vrei ca mamă, hotărăște-te dacă să-ți îngrijesc copiii sau pe tine...
Ah, și nu uita că rolului de femeia vieții tale îi pot potrivi detalii precum 'pentru totdeauna' și 'din tot sufletul', fără să mai simt în piept o gheară care mă pedepsește pentru alte făgăduințe mai vechi, nerespectate.

Omul meu bun, orice-ai alege tu să fiu și oricine m-ai vrea, eu am ales deja să îți vorbesc cu iubire, să te privesc cu iubire, să fiu iubire și să ne păstrez în iubire! Căci oricine-ai alege tu să fiu, eu nu te voi ruga să îmi schimbi rolul și nici nu voi cerși unul mai bun! Pentru că oricum m-ai potrivi tu pentru tine, voi fi mereu cea mai bună interpretare a unui accesoriu, a unei mame, a unei prietene sau a femeii adorate. 
Dragul meu, decide cu înțelepciunea sufletului tău cum mă privești astăzi și tot ce vei primi vor fi alegerile tale în forma iubirii mele! 
Folosește-mă cu înțelepciune... sau du-mă înapoi, prefăcându-te că nu ai găsit niciodată manualul de întrebuințare al iubirii noastre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu